ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΓΟΥ

ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΜΑΓΟΥ

Γριμόριο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες
Οι Μαγικές Ημέρες

Οι Μαγικές Ημέρες

Οι μαγικές ημέρες και οι σημαντικοί σταθμοί ενός ασκητή μαγείας μέσα στον χρόνο. Το Μέντιουμ Άρης και το Ξόρκια Ταρωτώ σας παρουσιάζει ένα μικρό ημερολόγιο και έναν οδικό χάρτη για πιο αποτελεσματική άσκηση μαγείας!

Η πανσέληνος θεωρείται γενικά η εποχή της συγκομιδής, καθώς βλέπετε τους καρπούς των σπόρων που φυτέψατε στη νέα σελήνη. Είναι η καλύτερη στιγμή να επικεντρωθείτε στην κλιμάκωση αυτών των ξορκιών. Αν η πρόθεση και η επιθυμία σας είναι αρκετά ισχυρές, ενδέχεται να δείτε τα αποτελέσματα των ξορκιών της νέας σελήνης από την επόμενη πανσέληνο, σε μια περίοδο περίπου δύο εβδομάδων. Ή μπορεί να μην δείτε τα αποτελέσματα μέχρι αρκετά φεγγάρια μετέπειτα. Αλλά θα δείτε αποτελέσματα. Τα ξόρκια για θεραπεία και ενδυνάμωση εκτελούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου.

Η Μπλε Σελήνη, το όνομα για τη δεύτερη πανσέληνο σε έναν συγκεκριμένο μήνα, είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό χρονικό διάστημα για να εστιάσετε στα ξόρκια που κάνατε στη νέα σελήνη.

Το παράξενο και υπέροχο πράγμα του να συγχρονίζετε τα ξόρκια σας με τις φάσεις της σελήνης είναι ότι σας κάνει να τη γνωρίσετε καλύτερα. Πόσες φορές έχετε στρέψει το βλέμμα σας προς τα επάνω σε μια σελήνη και αναρωτηθήκατε αν είναι σε αύξουσα ή σε φθίνουσα φάση; Πιθανώς όχι πολύ συχνά. Μόλις αρχίσετε να εκτελείτε ξόρκια, αυτό θα αλλάξει. Μπορεί να υπάρχουν ακόμη και λεπτές διαφορές στους ρυθμούς του σώματός σας ή στις διακυμάνσεις των εμμηνορροϊκών σας περιόδων, στα επίπεδα της λίμπιντο, στις ορμόνες σας ή στο επίπεδο της διαίσθησής σας.

Η σελήνη, τελικά, είναι ο πλησιέστερος ουράνιος γείτονάς μας. Επηρεάζει την παλίρροια των ωκεανών και τη ροή του αίματος. Είναι στενά συνδεδεμένη με την αρχαία λατρεία των θεών, με τα τελετουργικά των Δρυίδων και με τις πρακτικές των Παγανιστών. Στην αστρολογία, η σελήνη αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα, τη δύναμη που είναι το γιν, τη μητέρα και τη φροντίδα, το συναίσθημα και τη διαίσθηση. Είναι ο πιο άμεσος σύνδεσμός μας με το συλλογικό ασυνείδητο. Μόλις βρείτε τους σεληνιακούς σας ρυθμούς, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον σύνδεσμό σας με το Θείο.

Οι Μαγικές Ημέρες – Το Σκοτάδι

Το σκοτάδι είναι η ώρα να εκτελέσετε ξόρκια, αλλά ξεχάστε τις εικόνες που έχετε για τις τρεις μάγισσες στον Μάκβεθ, που αναδεύουν το καζάνι τους και γελούν κάτω από το φως του φεγγαριού. Το σκοτάδι στον πραγματικό κόσμο δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Για πολλούς από εμάς, η στιγμή που δύει ο ήλιος σηματοδοτεί την αρχή του χρόνου που περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, κάνοντας τα πράγματα που αγαπάμε. Στον σύγχρονο κόσμο, το σκοτάδι συνήθως σημαίνει το τέλος της εργάσιμης ημέρας, την παύση του φωτός και τη χαλάρωση (ή τη διασκέδαση, αν είναι Παρασκευή). Εκτός αν εργάζεστε νυκτερινή βάρδια, το σκοτάδι είναι ο χρόνος που σας ανήκει.

Ωστόσο, με μια βαθύτερη έννοια, το σκοτάδι σηματοδοτεί μια αντιληπτική αλλαγή. Οι οραματισμοί μας ζωντανεύουν, ακούμε και βλέπουμε πράγματα που ο θόρυβος και το φως της ημέρας τα αποκρύπτουν, η διαίσθησή μας είναι πιο έντονη, πιο ζωντανή. Όλα αυτά προσθέτουν στο μυστήριο και τον θαυμασμό όλων όσων είναι δυνατό να συμβούν, αντί να περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε. Στο σκοτάδι, οι πεποιθήσεις σας αλλάζουν πιο εύκολα και συχνά μεταβάλλονται με τολμηρούς, δραματικούς τρόπους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε ξόρκια στο φως της ημέρας. Το σύμπαν, τελικά, δεν το απασχολεί πότε εκδηλώνετε την επιθυμία σας. Απλά στο σκοτάδι, είναι πιο εύκολο να φανταστεί κανείς τι μπορεί να κάνει και η ικανότητα να φαντάζεται κανείς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας οποιουδήποτε ξορκιού.

Οι Μαγικές Ημέρες – Ο Τροχός του Έτους

 Κατά την εξέταση των φυσικών κύκλων, είναι σημαντικό να εξετάζουμε τι συμβαίνει σε ολόκληρο το έτος. Για αιώνες, οι πολιτισμοί που τιμούσαν τη Γη ακολουθούσαν την πορεία του ήλιου στον ουρανό. Οι πρόγονοί μας είχαν διαιρέσει τον Τροχό του Έτους, όπως είναι γνωστός ο ετήσιος κύκλος του ήλιου, σε οκτώ περιόδους διάρκειας περίπου έξι εβδομάδων, με κάθε ακτίνα να αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη μοίρα στον ζωδιακό τροχό.

Στα διάφορα συστήματα μαγείας, αυτοί οι οκτώ εορτασμοί (ή ιερές μέρες) ονομάζονται Σάββατα των Μαγισσών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σημερινοί εορτασμοί πέφτουν κοντά σε αυτές τις αρχαίες ηλιακές ημερομηνίες και εξακολουθούν να εορτάζονται με παρόμοιους τρόπους. Καθεμιά από αυτές τις ξεχωριστές ημέρες προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για την εκτέλεση μαγικών ξορκιών και τελετουργιών.

Σαμχάιν

 Η πιο ιερή και επίσημη από τα Σάββατα των Μαγισσών, το Σαμχάιν, είναι η νύχτα της 31ης Οκτωβρίου. Είναι μια στιγμή για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, εξ ου και η σχέση του Χάλογουιν με τους νεκρούς. Γνωστή επίσης ως το Νέο Έτος των Μαγισσών, το Σαμχάιν  ξεκινάει τον Τροχό του Έτους.

Οι Μαγικές Ημέρες Χειμερινό Ηλιοστάσιο

 Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο συμβαίνει όταν ο ήλιος φτάσει τις 0 μοίρες του Αιγόκερω, τη συντομότερη ημέρα του έτους στο Βόρειο Ημισφαίριο, συνήθως γύρω στις 21 Δεκεμβρίου. Στην προχριστιανική Ευρώπη και τη Βρετανία, τιμούσαν με εορτασμούς τη γέννηση του Θεού Ήλιου, ο οποίος έφερνε φως στον κόσμο κατά τη διάρκεια της πιο σκοτεινής εποχής από όλες. Είναι εύκολο να δείτε παραλληλισμούς μεταξύ αυτής της αρχαίας θεώρησης και της ιστορίας των Χριστουγέννων.

Η φύτευση ενός αειθαλούς δέντρου συμβολίζει τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, γιατί τα φυτά αυτά διατηρούν τις βελόνες τους ακόμη και κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες. Παραδοσιακά, την παραμονή του Χειμερινού Ηλιοστασίου καίγεται ένας κορμός δένδρου. Οι στάχτες από την πυρά του κορμού συλλέγονται και χρησιμοποιούνται σε μαγικά φυλαχτά για να φέρουν ευλογία κατά τους προσεχείς μήνες.

Οι Μαγικές Ημέρες – Ημέρα της Μπρίγκιντ ή Κάντλμας

Αυτή η γιορτή τιμά την Μπρίγκιντ, την αγαπημένη κελτική θεά της θεραπείας, της τέχνης της σιδηρουργίας και της ποίησης. Το Σάββατο των Μαγισσών εορτάζεται είτε την 1η Φεβρουαρίου είτε γύρω στις 5 Φεβρουαρίου, όταν ο ήλιος φτάσει τις 15 μοίρες του Υδροχόου.

Η Μπρίγκιντ είναι γνωστή ως η θεά της φωτιάς ή της οικογενειακής εστίας, οπότε η φωτιά διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την ξεχωριστή της μέρα. Ενίοτε, απεικονίζεται με ένα καζάνι, το οποίο αντιπροσωπεύει τη μήτρα και την ευαίσθητη γόνιμη ποιότητα της γυναικείας δύναμης. Στις τελετουργίες της Ημέρας της Μπρίγκιντ, οι συμμετέχοντες μπορούν να ανάψουν μια φωτιά σε ένα καζάνι και να ρίξουν τα αιτήματά τους που γράφονται σε κομμάτια χαρτιού στις φλόγες. Συχνά, ανάβουν κεριά προς τιμήν της, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια επιθυμία ή πρόθεση που ο εορτάζων πιστεύει ότι θα πραγματοποιήσει η Μπρίγκιντ.

Εαρινή Ισημερία ή Οστάρα

Εορταζόμενη συνήθως γύρω στις 21 Μαρτίου, η Εαρινή Ισημερία συμβαίνει όταν ο ήλιος εισέλθει στις 0 μοίρες του Κριού. Αυτό το Σάββατο των Μαγισσών αναγνωρίζει μία από τις δύο ημερομηνίες κάθε έτος, όταν η ημέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια. Έτσι, ο εορτασμός τιμά έναν χρόνο ισορροπίας, ισότητας και αρμονίας.

Την πρώτη μέρα της άνοιξης, η Οστάρα είναι μια γιορτή γονιμότητας, μια εποχή για τη φύτευση των σπόρων – κυριολεκτικά ή εικονικά – που θέλετε να αποδώσουν καρπούς τους ερχόμενους μήνες. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε νέες επιχειρήσεις ή μια νέα σχέση. Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την Οστάρα και το έθιμο της βαφής των αυγών (σύμβολα γονιμότητας και υπόσχεσης) έχει τις ρίζες του σε αυτό το Σάββατο των Μαγισσών.

Μπελτέιν

Το Μπελτέιν γιορτάζεται συνήθως την 1η Μαΐου, αν και κάποιοι προτιμούν να το γιορτάσουν γύρω στις 5 Μαΐου, όταν ο ήλιος φτάσει στις 15 μοίρες του Ταύρου. Ο δεύτερος εορτασμός της γονιμότητας, το Μπελτέιν, συμπίπτει με μια εποχή καρποφορίας, όταν ανθίζουν τα λουλούδια και αναδύεται η νέα ζωή. Το γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο χορεύουν οι νέες γυναίκες, είναι ένα καθαρά φαλλικό σύμβολο.

Στους πρώιμους αγροτικούς πολιτισμούς, οι ιεροτελεστές άναβαν φωτιές στο Μπελτέιν και οδηγούσαν τα ζώα ανάμεσά τους για να τα ευλογήσουν συμβολικά και να αυξήσουν τη γονιμότητά τους. Επίσης, ζευγάρια ανθρώπων έβλεπαν το Μπελτέιν ως ευνοϊκή περίοδο για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα, τον αισθησιασμό και τη γονιμότητα. Οι τελετουργίες του Μπελτέιν συχνά περιλάμβαναν σεξουαλική δραστηριότητα και τα παιδιά που είχαν συλληφθεί την εποχή εκείνη θεωρούνταν ότι ανήκαν στη Θεά. Είτε θέλετε να αφυπνίσετε τη δημιουργικότητα του πνεύματος είτε του σώματος, το Μπελτέιν είναι η ιδανική στιγμή για να εκτελέσετε ξόρκια για ανάπτυξη και αφθονία.

Θερινό Ηλιοστάσιο ή Μέσο Καλοκαιριού

Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους στο Βόρειο Ημισφαίριο, το Θερινό Ηλιοστάσιο είναι γενικά γύρω στις 21 Ιουνίου, όταν ο ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου. Για τους αγροτικούς πολιτισμούς, αυτή ήταν μια περίοδος αφθονίας, όταν οι καλλιέργειες ωρίμαζαν και ο άγονος χειμώνας περνούσε. Τιμούσαν αυτόν τον χαρούμενο εορτασμό με πλουσιοπάροχα γεύματα και ξεφάντωμα.

Οι συμβολικοί σπόροι που φυτέψατε νωρίτερα μέσα στο έτος τώρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να συλλέξετε τα βότανα και τα λουλούδια για να φτιάξετε φυλαχτά καλής τύχης, ειδικά εκείνα που σχεδιάστηκαν για να προσελκύσουν αφθονία, πλούτο. Θυμηθείτε να αποδώσετε ευχαριστίες σε αυτό τον εορτασμό για τα πλούτη που έχετε ήδη λάβει.

Λουγκνασάντ ή Λαμάς

Έχοντας πάρει το όνομά του από τον κελτικό θεό Λουγ, αυτός ο εορτασμός λαμβάνει χώρα την 1η Αυγούστου ή γύρω στις 5 Αυγούστου, όταν ο ήλιος φτάσει στις 15 μοίρες του Λέοντα. Ο Λουγκνασάντ είναι ο πρώτος από τους εορτασμούς της συγκομιδής. Την εν λόγω εποχή, οι αγρότες αλέθουν σιτηρά για το ψήσιμο ψωμιού και τη ζύμωση της μπύρας.

Οι παγανιστές σήμερα απολαμβάνουν ακόμη να μοιράζονται ψωμί και τη μπίρα με φίλους αυτό το Σάββατο των Μαγισσών. Ενώ ζυμώνετε το ψωμί, προσθέστε ένα αποξηραμένο φασόλι στη ζύμη. Το πρόσωπο που βρίσκει το φασόλι στο κομμάτι του ψωμιού του θα δει μια ευχή του να πραγματοποιείται πριν από την επόμενη στροφή του τροχού. Θυμηθείτε να μοιραστείτε το δώρο σας με τα πνεύματα της φύσης που βοήθησαν στην παραγωγή της συγκομιδής – αφήστε μερικά τρόφιμα έξω από το σπίτι για αυτά ως μια χειρονομία ευχαριστιών.

Φθινοπωρινή Ισημερία

Ο δεύτερος εορτασμός του τέλους της συγκομιδής, η Φθινοπωρινή Ισημερία συνήθως πέφτει γύρω στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν ο ήλιος μετακινείται στις 0 μοίρες του Ζυγού. Η μέρα και η νύχτα είναι πλέον ίσες σε διάρκεια, γι’ αυτό το συγκεκριμένο Σάββατο των Μαγισσών αντιπροσωπεύει μια περίοδο ισορροπίας και αρμονίας.

Οι πρώτοι παγανιστές κατασκεύαζαν μια κούκλα από καλαμπόκι, σιτάρι ή άχυρο για να απεικονίσουν τον Βασιλιά Ήλιο, του οποίου οι δυνάμεις εξασθενούν και την έριχναν στη φωτιά ως προσφορά στη Μητέρα Γη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πλέξετε τρεις μίσχους σιτηρών μαζί, με κάθε μίσχο να συμβολίζει μια επιθυμία που θέλετε να πραγματοποιηθεί. Κρεμάστε την πλεξούδα στο σπίτι σας για να σας υπενθυμίζει τις προθέσεις σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΞΟΡΚΙ
ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ
Μαγικά Φίλτρα Ταρωτώ

ΜΑΓΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΙΑ

ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΙΑ

Μενού
Cookie Notification
Χρησιμοποιούμε cookies έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως χρήστες στην ιστοσελίδα μας. Αν προχωρήσετε χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies, σημαίνει πως αποδέχεστε την χρήση τους.
Πολιτική απορρήτου
Ρυθμίσεις Cookies
ΟΚ, μου αρέσουν τα Cookies!