ΑΘΑΜΕ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ

ΑΘΑΜΕ ΣΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΖΑΝΙ

Γριμόριο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες
Άθαμε Σκούπα και Καζάνι

Αθάμε Σκούπα και Καζάνι

Αθάμε Σκούπα και Καζάνι Η προέλευση της λέξης athame χάνεται στα βάθη της ιστορίας. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προέρχεται από την Κλείδα του Σολομώντος ή Σολομωνική (που δημοσιεύτηκε το 1572), η οποία αναφέρεται στο μαχαίρι ως Arthana (το άθαμε μπορεί να είναι υποκατηγορία αυτού του όρου). Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το άθαμε προέρχεται από την αραβική λέξη al-dhamme (bloodletter), ένα ιερό μαχαίρι στη παράδοση των Μαυριτανών. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν χειρόγραφα μαγείας που χρονολογούνται από το 1200, τα οποία αναφέρουν τη χρήση τελετουργικών μαχαιριών.

Τι γίνεται εάν δεν διαθέτω άθαμε;

Βρείτε κάτι άλλο με την κατάλληλη συμβολική αξία. Παραδείγματος χάριν, μερικές εναλλακτικές λύσεις ενός άθαμε περιλαμβάνουν ένα μαχαίρι ή ένα ξύλινο κουτάλι, ένα στιλέτο (Σκοτσέζικη  μαγεία), ένα σπαθί (Ανώτερη Μαγεία) ή ακόμη και ένα δάκτυλο.

Οι ασκητές μαγείας χρησιμοποιούν το μαχαίρι για να αναπαραστήσουν την ανδρική όψη του θείου και ως σύμβολο θέλησης (τόσο καλής όσο και κακής). Μερικοί μάγοι δεν χρησιμοποιούν τα μαχαίρια τους για τίποτα άλλο από τη μαγεία και τα τελετουργικά, ενώ άλλοι θεωρούν ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούν τα εργαλεία τους, τόσο πιο ισχυρά γίνονται. Υπάρχει επίσης μια ισχυρή πεποίθηση ότι ένα άθαμε που χρησιμοποιείται για τη σωματική βλάβη ενός άλλου ατόμου δεν θα είναι ποτέ ξανά λειτουργικό στη μαγεία, αν και στην αρχαιότητα οι μάγισσες «φόρτιζαν» συχνά τα τελετουργικά μαχαίρια με αίμα.

Άλλες Εναλλακτικές Λύσεις

Υπάρχουν άλλα εργαλεία που οι μάγισσες μπορεί να χρησιμοποιήσουν αντί για άθαμε ή σε συνδυασμό με ένα άθαμε. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:

  • Λάβρυς:Ένα δίκοπο τσεκούρι που χρησιμεύει ως ιερό σύμβολο για κάποιες μάγισσες, ιδιαίτερα εκείνες που επιλέγουν να γίνουν ακόλουθοι της Άρτεμης ή της Ρέας. Ένα λάβρυ έχει ισχυρές συνδέσεις με το ελληνικό μαντείο στους Δελφούς και, ως εκ τούτου, είναι επίσης κατάλληλο για οποιονδήποτε ακολουθεί τις μαγικές παραδόσεις των Ελλήνων σε συνδυασμό ή ως υποκατάστατο της πεντάλφας).
  • Σκυτάλη:Μια εναλλακτική λύση σε ένα άθαμε ή μαγικό ραβδί, που χρησιμοποιείται για την κατεύθυνση της ενέργειας. Μια σκυτάλη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όπως το σπαθί στο άνοιγμα ενεργειακών οδών.
  • Σπαθί:Μια εναλλακτική λύση της Ανώτερης Μαγείας για το άθαμε. Ορισμένες μάγισσες  χρησιμοποιούν επίσης σπαθιά για να αποκόψουν μια ενεργειακή οδό από τον ιερό χώρο, μόλις σχεδιάσουν έναν κύκλο.
  • Ράβδος ή ραβδί:Αυτά τα εργαλεία έχουν όλες τις λειτουργίες ενός άθαμε. Η μόνη διαφορά είναι ότι μερικές φορές τα ραβδιά και οι ράβδοι γίνονται εργαλεία διαχωρισμού, όταν σκαλίζονται ή ζωγραφίζονται συμβολικά και στη συνέχεια πέσουν ή αφεθούν πάνω σε μια επιφάνεια. Κάποια μαγικά ραβδιά (κλαδιά σχήματος Y), χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό χαμένων ειδών ή πηγών νερού.

Σκούπα και Καζάνι

Οι σύγχρονες μάγισσες δεν βασίζονται στις σκούπες τους για να πετούν, ούτε χρησιμοποιούν τα καζάνια τους για να παράγουν γλοιώδη, τοξικά παρασκευάσματα. Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία έχουν ένα σκοπό στα μαγικά ξόρκια και στις τελετουργίες.

Σκούπα (Besom)

Η σκούπα είναι ένα εργαλείο με μακρά λαβή με μια δεσμίδα στο άκρο του, άπαξ κατασκευασμένο από ένα φυτό άφθονο σε θαμνώδεις και αμμώδεις βοσκότοπους της Ευρώπης. Γνωστό για τα κίτρινα λουλούδια και τα μυτερά κλαδιά του, το συγκεκριμένο φυτό είναι ιδανικό για τη κατασκευή της σκούπας. Έτσι, το εργαλείο που κατασκευάστηκε από το φυτό besom και μια ράβδο έγινε γνωστό ως σκούπα.

Η σκούπα είναι παρούσα στη λαογραφία των διαφόρων χωρών και των πολιτισμών. Από τους ρωμαϊκούς χρόνους, έχει συνδεθεί με τη γυναικεία δύναμη και τη μαγεία. Πριν από τον τοκετό, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν μια σκούπα για να σκουπίσουν το κατώφλι ενός σπιτιού τόσο για προστασία όσο και για να προετοιμάσουν τον δρόμο για την είσοδο του νέου πνεύματος. Οι τελετές των τσιγγάνων περιλάμβαναν το άλμα πάνω από μια σκούπα για να εξασφαλίσουν τη γονιμότητα του ζευγαριού. Αυτό το τελετουργικό σηματοδοτούσε το όριο μεταξύ της εργένικης ζωής και της ζωής εντός του γάμου.

Καζάνι

Οι σύγχρονοι μάγοι και ειδικά οι Γουίκανς χρησιμοποιούν το καζάνι τόσο για συμβολικούς όσο και για πρακτικούς σκοπούς. Τα καζάνια εμφανίζονται σε πολλές μυθολογικές αναφορές. Για παράδειγμα, ο Οντίν έλαβε σοφία και διαισθητικότητα από ένα καζάνι και ένας κελτικός μύθος αναφέρει ένα καζάνι αναγέννησης για τους Θεούς. Αυτές οι ιστορίες, τις οποίες συναντούμε σε μια ποικιλία πολιτισμών ανά τον κόσμο, μας παρέχουν ενδείξεις για την προέλευση της σύγχρονης συμβολικής αξίας στο καζάνι. Συγκεκριμένα, οι μάγισσες βλέπουν το καζάνι ως έμβλημα της μήτρας από το οποίο ρέει όλη η ζωή και τα υπόλοιπα δώρα. Το τρίποδο καζάνι αντιπροσωπεύει την τριπλή ανθρώπινη και θεϊκή φύση.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το καζάνι;

Οι μάγισσες έχουν πολλές πρακτικές χρήσεις για τα καζάνια. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα καζάνι για να μαγειρεύουν μαγικά τρόφιμα και αφεψήματα. Επιπλέον, το καζάνι γεμίζει με φωτιά, νερό, λουλούδια ή άλλα αντικείμενα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές του έτους, για να τιμήσει το αντίστοιχο σημείο στον Τροχό του Έτους.

Το μαγκάλι αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση σε ένα καζάνι. Η λέξη μαγκάλι προέρχεται από έναν γαλλικό όρο που σημαίνει «φλεγόμενα κάρβουνα». Το μαγκάλι είναι ένα πυρίμαχο δοχείο που μπορεί να διατηρήσει μια μικρή πηγή φωτιάς ή να κάψει θυμίαμα. Τα μαγκάλια είναι ιδανικά για εσωτερικές τελετουργίες και ξόρκια, των οποίων η φωτιά αποτελεί βασικό στοιχείο.

Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες εκτός από τα δωρεάν ξόρκια Ταρωτώ θα βρεις και ενδιαφέροντά μαγικά άρθρα από το Μέντιουμ Άρη που μοιράζεται μαζί σας γνώσεις για την μαγεία!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ DUA ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ;
Μαγικά Φίλτρα Ταρωτώ

ΜΑΓΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ
ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΙΑ

ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΙΑ